Vitrinskåp och möbler på nätet

I dag skriver vi om vitrinskåp att köpa på nätet, om lägenheter som köpes utan visning och om möbelkungen med sitt konglomerat.

3175408-vardagsrumI en artikel i Expressen kan vi läsa om hur Amelie köpte sin drömlägenhet utan att ha gått på visningen. Hon befann sig nämligen i Paris och kunde inte komma. Som tur var blev det ett riktigt lyckokast och drömmen visade sig bli sann, hemmet blev nämligen precis som både hon och hennes sambo hade önskat och nu bor de i sin drömlägenhet i Göteborg, ett landshövdingshus från 1915 i Bagaregården. Huruvida lägenheten är inredd med ålderstigna möbler passande för miljön förtäljer dock inte historien.

Vill man däremot ha fina möbler är ett tips att köpa sina på nätet, det är både billigare och väldigt smidigt. Till exempel, köp vitrinskåp online på confidentliving.se så är vardagsrummet tipptopp sen. Någon som verkligen erövrat inte bara nätet, ganska nyligen, men i stort sett hela världen är ingen mindre än Ingvar Kamprad med sitt kära Ikea.

Ingvar Kamprad 90 år

I Dagens Industri kan vi bland annat läsa om hur möbeljättens krönte kung firade hela 90 år tidigare i månaden, och hur det som väntat var en sparsmakad affär trots den enorma förmögenheten som vilar under hans fötter. Han startade vidare Ikea redan som 17-åring men var en van entreprenör sedan barnsben och sålde till en början allt från pennor till nylonstrumpor på postorder. 1958 stod så sedan det första Ikea-varuhuset färdigt och öppnade. Resten är som sagt historia, och den kan den flesta utantill nu.

Det många kanske inte vet om Ikea är att den första utländska butiken slog upp i grannlandet Norge, på ingen mindre plats är huvudstaden Oslo. Men tio år senare expanderade man så kraftigt att de ansvariga för Ikea i Tyskland råkade öppna en butik i helt fel stad, men ingen insåg misstaget för det sålde som smör ändå – ett riktigt tecken på framgång med andra ord. Denna framgång ser vidare inte ut att sina.

Hur man bygger sitt eget vitrinskåp: