Vardagsrummet är favoritrummet

Enligt Offerstas undersökning av 1700 personer tillfrågade går det att utläsa att svenskarnas favoritrum varken är köket eller badrummet utan vardagsrummet.

vardagsrumBadrummet må vara det rum som vi bör prioritera lite extra om vi vet att vi snart ska lämna för nytt boende och vill trissa upp priset, som du kan läsa mer om här, och köket må vara det rum som de allra flesta av oss kallar för hemmets hjärta. Men, när det kommer till vilket rum som svenskarna anser som favoritrum får både badrummet och köket kliva ner på prispallen och lämna över förstavinsten till ingen mindre rum än vardagsrummet.

uppdrag av Offerta har undersökningen tagits fram och där man man se att 40 % av alla tillfrågade anser att vardagsrummet är det viktigaste och det är även det rum där de flesta känner att de vill lägga ner mest pengar på när det vankas renoveringar, 20 % tror att de kommer spendera mest pengar på vardagsrummet det kommande året. Varför man väljer att lägga ner mest pengar där kan ha att göra med att dels då man är där mest, men även då det är ett rum där vänner och bekanta stiger in och där man väljer att umgås så vill man visa upp sig från den bästa sidan.

Vilket rum är ditt favoritrum?

  • Vardagsrummet där man kan umgås
  • Köket där den heta maten lagas
  • Badrummet där man får vara sig själv för en stund
  • Sovrummet där man får andas ut
  • Eller har du kanske inget favoritrum utan anser att alla är bra på sitt unika sätt.

Vad man dock kan ha som slutkläm är att oavsett vilket rum som blir framröstat så är det viktigaste av allt att man själv är nöjd då det är man själv som ska bo i bostaden. Om man utgår från sig själv och vad man gillar kommer man snabbt fram till vilket rum man kommer vilja lägga mest kärlek på, och kanske är det just vardagsrummet som de flesta av oss.