Trygghet även i badrummet

Ett av de få rum som vi faktiskt låser dagligen, ja förutom ytterdörren då, är badrummet. Badrummet och toaletten är en plats som präglas av integritet och kräver en privat intimsfär, så det är inte så konstigt. Vad som är mer oroväckande är att någon obehörig faktiskt kan ta sig in i ditt badrum. Dusch och bad är ofta beläget på bottenplanet och försett med ett litet glasfönster som den inbrottsbenägne lätt slår in. Detta kan även vara fallet på de lägre våningsplanen i flerfamiljshus, där badrumsfönstren är enkla och försedda med frostat tvåglas. En inkräktare i badrummet är ingen rolig tanke. Vi är nog många som minns badrumsscenen i Hitchcock-filmen Psycho med fasa. Att skydda hela hemmet, inklusive badrummet, är en trygghetsåtgärd som inte bara ska verka förebyggande utan också larma om det värsta skulle inträffa. Med ett bra villalarm för dig behöver du inte känna dig osäker. De nya hemlarmen är smarta system som har utvecklat säkerhetsrutiner som går att koppla direkt till din mobiltelefon. Den nya generationens hemlarm:

  • Har kamera. Med hjälp av bilder kan operatören på larmcentralen kontrollera larmets orsak, och utföra rätt åtgärd. Det kan vara att kontakta polis eller brandkår, eller helt enkelt larma av. Detta sparar värdefull tid och minskar risken för dyrbara utryckningar vid falsklarm.
  • Är kopplade till larmcentral. Operatörerna finns tillgängliga dygnet runt, och erbjuder assistans vid många olika situationer. Dessa omfattar både rökutveckling, inbrottslarm och trygghetslarm. Kontakten med larmcentralen ger snabb återkoppling på vad som har inträffat och hur de åtgärdat problemet.
  • Erbjuder nyckelservice. Du kan överlämna dina nycklar till larmfirman och på så vis få en inre kontroll av bostaden. Detta gör att du kan få snabbare hjälp om något har inträffat, och dessutom kan det vara till god hjälp vid strömbrott eller om du tappat bort dina nycklar eller låst dig ute.

Hemlarm idag går att skräddarsy efter dina behov, och är utformat för att i så liten utsträckning som möjligt inte interferera med ditt vardagliga liv. Visst kan du ha hemlarm om du har hund! Larmen går att anpassas efter djur i olika viktklasser. Allt detta kan vara väl värt att tänka på nästa gång du ligger i badet och hör något märkligt ljud. Skaffa hemlarm redan idag!