Smart renovering av badrummet

Att renovera sitt badrum tar visserligen tid samtidigt som det krävs en relativt stor arbetsinsats, men trots detta gör det fina resultatet och ett nytt och fräscht badrum mödan värd. Ett badrum är ett av de rum i ens bostad som får utså mycket då det dels används dagligen och dels utsätts för vatten vilket gör att riskerna för skador ökar. Detta är några av de faktorer som bidrar till att man ibland behöver göra en mer eller mindre omfattande renovering för att undvika våt- och fuktskador. Men alla renoverar inte för att rummet är i behov av det, utan istället för att man tröttnat på färgen på kaklet eller vill ha ett nytt duschrum. Ska man renovera modernt gör man det med ett hållbarhetstänkande där man på olika sätt värnar om miljön. Att värna om miljön innebär att man på olika sätt tänker på att värna om de resurser som används.

Smart belysning är en investering

Är man flera stycken som delar bostad eller en stor familj vet man att just badrummet och toaletten är ett rum som ofta lyser upptaget. Detta gör automatiskt också att lamporna i badrummet är påslagna. Ett badrum kräver ofta flera olika typer av belysningar. Dels en skarpare belysning vid badrumsspegeln som gör det möjligt att både raka sig och sminka sig med ett bra resultat. Dels en något mjukare och mer dämpad belysning i taket. Lampor är dock något som drar mycket energi, vilket bland annat syns på elräkningen. Energibesparing med LED belysning är dock en möjlighet, som idag är tillgängligt på marknaden.

Det som det förbrukas mest av i ett badrum är dock i de allra flesta hushåll vatten. Oavsett om det sker genom att man tappar upp ett badkar, borstar tänderna eller tvättar håret och duschar. Det går dock att på flera sätt tänka på att begränsa sin vattenförbrukning. Ett sätt är att klocka hur länge man duschar, för att sedan försöka begränsa sin tid. Ytterligare ett effektivt sätt att minska vattenförbrukningen är att installera ett duschmunstycke som är mer effektivt utformat.