Rätt belysning ger rätt look!

Vi spenderar allt mer tid i badrummet och mer än ett halvår av vår totala livstid spenderas på toaletten så här är det viktigt att trivas!

En lyxig badrumsupplevelse handlar inte bara om dyra inredningsdetaljer och stora badrumsspeglar. Vid renovering av badrummet är det viktigt att fokusera på helhetsbilden. Vad många glömmer bort att reflektera över är vilken typ av belysning som passar bäst i detta rum och hur ska man välja rätt? På marknaden finns en rad olika typer av lampor att välja mellan och det är väldigt viktigt att man slänger sina gamla lampor på ett miljövänligt sätt.

”Råkar man slå sönder en lågenergilampa bör man enligt kemikalieinspektionen sanera ordentligt för att minimera riskerna. Om det rör sig om en varm lampa bör man inte vistas i rummet förrän det vädrats i 20–30 minuter. Trasor och skärvor ska behandlas som miljöfarligt avfall.” (läs mer)

Det är viktigt att lära sig hantera just lågenergilampor korrekt för i badrummet är det faktiskt viktigare att ha flera svaga ljuskällor istället för att ha en enda stark för att maximera ljusfördelningen. Genom att sprida ut ljuskällorna skapas illusionen av att rummet är större än vad det egentligen är och ljuset blir mer naturligt än vad det bli av enbart en lampa. Ett bra tips är att sätta spotlights ovanför handfatet till exempel under badrumsspegeln eller badrumsskåpet och för mer inspirationstips kan man spana in badrumsbelysning från lampgallerian för att se vad som är hetast just nu. Stort utbud av miljövänliga lampor finns att välja, så gör rätt val!