Poolen är uteplatsens pärla

Det är fler människor i Sverige som drömmer om en egen pool, än det är människor som inte gör det. Med tanke på rotavdraget är det även allt fler som lyckas blåsa liv i sin pool-dröm, vilket är något fantastiskt. 

551336-beams-of-the-sun-under-waterDrömmen om att få sitta på sin terrass med en kopp kaffe och blicka ut över sin pool där vattnet gör små små vågor av den stilla vinden, är en dröm som väldigt många delar. Då rotavdraget blivit en självklar del i alla renoveringar är det nu även allt fler som väljer att blåsa liv i sin dröm. Under 2012 betalade staten ut 15 miljarder i avdrag och mer kommer det bara bli. Vilket är positivt då det skapar fler jobb, vitare jobb samt att många känner att de kan blåsa liv i sina renoveringsdrömmar. Annars kan det bli att man väljer att göra vissa delar av renoveringen själv och med det ökar chanserna till att det blir fel och att projektet istället drar ut på tiden. Men, låt oss lämna det här med pengar och nu fokusera på det som är roligt: nämligen själva poolen och vad som kan vara bra att tänka på.

Tipsen att lita på

Att ta till sig så många och bra tips som möjlig gör att man blir ännu säkrare på att detta projekt kommer att lyckas. För vad man ska tänka på är att detta är ett mycket stort projekt som kräver sin planering och sin tid. man vill gärna slippa att göra om. Expressen har tagit fram en lista på många bra tips man ska tänka på i lugn och ro. Det är allt från om man vill ha en nedgrävd markpool som inger lyx och de olika typerna man då kan välja mellan – låt detta val ta tid så det inte blir fel. Det är även viktigt att ta hänsyn till solen så man kan värma upp pollen med dess ljus samt bada i solsken. Det viktigaste tipset är att inte slarva med underhållet – både sommartid och vintertid.

Att undvika

Det finns många viktiga punkter att ta upp när det kommer till att bygga pool och i en artikel från Aftonbladet kommer här tre punkter man bör ha i åtanke:

  • Tänk på att inte bygga för nära huset då detta kan inge en känsla av otrygghet av att bara stirra ner på ett hål med vatten. Placera den gärna en bit eller några meter från huset.
  • Viktigt är att inte använda sig av fel botten och bygga på en sandbotten. Detta gör att det kan bli gropig och när tjälen kommer kan man få stora problem.
  • Ett annat mycket tråkigt misstag är att man vill ha en liten härlig pool och sedan när den är klar så inser man att den är för liten.