Nytt år = nystart

Nytt år betyder för många en ny start. I januari är det inte ovanligt att människor börjar på en ny väg eller era i livet. Ett nytt jobb, en utbildning som startar eller den där nya bostaden som det är nu är dags att flytta in i. Ja förändringarna kan vara många. Eller inga alls. Oavsett om livet tar en ny form eller om det fortlöper ungefär likadant som innan årsskiftet så kan det vara skönt att få en så bra start på året som möjligt.

Om nyårslöften är nödvändigt eller inte är helt upp till var och en. Vissa mår bättre av att ha löften till sig själv angående träning och annat, medan andra inte ser någon anledning alls att helt plötsligt lova sig själv en massa saker bara för att det är nytt år.

De vanligaste nyårslöftena är

•    Börja träna – minst 3 dagar i veckan
•    Äta bättre mat och mindre godis
•    Sluta röka samt dra ner på alkoholintaget
•    Förverkliga sina drömmar
•    Bli mer orädd och positiv
•    Skänka pengar till välgörenhet

Ja, löftena kan te sig på många olika sätt, men de flesta strävar mot samma mål. Att bli en bättre människa, ta hand om sig själv bättre och få ett bättre liv.

Varför inte bara ge dig själv en bra start, utan ångest och löften? Om vi börjar med hemmet, som tenderar att se mer eller mindre kaotiskt ut efter jul och nyår. Stök efter julklappsinslagning, nyårsshopping, bak, matlagning och fest. Det finns mängder av bra städfirmor som mer än gärna hjälper dig att få ett fräscht och ordnat hem såhär i början av året. För är det något som påverkar vårt välmående och lugn så är det väl ändå hur hemmet ser ut? Att komma hem till ett stökigt och smutsigt hem är inget man mår direkt bra av. Att däremot komma hem till ett ordnat och väldoftande hem, slå sig ner i soffan och bara andas och njuta gör helt andra saker för vårt psykiska välmående.

När hemmet är rent ska du fokusera på dig själv. Ta de där julklappspengarna, som du förhoppningsvis fick, gå till frisören och fixa barret, köp lite nya fina klädesplagg och unna dig en massage. Nu kan året starta på riktigt. Du är snygg och mår bra, ditt hem är vackert, rent och redo för nya middagar och fester. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara. Vill du träna, dra ner på alkoholen etcetera så är det väl fantastiskt bra, men börja inte året med att tvinga dig själv till saker som bara ger dig ångest. Ta året som det kommer och gör det som du mår bäst av.