Nya fönster i badrummet

Att krypa ner i badkaret och känna sig totalt avslappnad är något som de flesta uppskattar. Kanske speciellt människor i de lite nordligare och kallare länderna. Förutom bastu finns det inte mycket som kan värma en frusen kropp på samma sätt som ett hett bad. Att ha fönster i badrummet finns det delade meningar om.

Fönster eller ej?

Bor man långt ner, eller kanske rent av på bottenvåningen i huset så är det ganska förståeligt att man inte vill ha ett stort fönster där allmänheten kan se rakt in i ditt badrum när du duschar eller uträttar andra personliga ”ärenden”. Fönster ger dock ett, oftast välkommet, ljus i badrummet och därför väljer många husbyggare ändå att ha badrumsfönster även på de lägre våningarna. Däremot har de nästan alltid frostat glas av olika typer. Det frostade glaset har dock en tendens att följa med även till de övre våningarna, antagligen eftersom det är billigare för byggarna att beställa ett stort antal likadana glas än olika sorter till olika våningar.

Bor man högst upp, och kanske dessutom har sitt badkar bredvid fönstret, så är det antagligen en aning irriterande om glaset är frostat. Tänk att tända levande ljus i hela badrummet, krypa ner i det varma, härliga vattnet och dessutom ha privilegiet att bo högst upp och därför inte behöva det frostade glaset för att slippa insyn och av den anledningen kunna njuta av utsikten samtidigt som man avslappnad ligger i det sköna badet. Ja, det är en lockande tanke och självklart är det möjligt att göra den till verklighet med nya fönster eller bara nya glas. Så varför inte unna dig själv en efter-jul-present i form av en ny utsikt från badrummet?