Njut mer av ditt badrum

Storleken är inte allt

Beroende av storleken på ett badrum kan det förvandlas till något helt magiskt. Det kan gå från sunkig städskrubb till mini-spa och från badrum till allrum. Inspiration till ett mer magiskt badrum ligger i sinnenas lek med fantasin.

Ett av de kanske mest typiska hindren för utveckling och maximering av kapital är att man låter sig begränsas av sina egna förutfattade meningar. Även badrum kan begränsas av dessa inskränkningar. Även om badrummets primära begränsningar är de vitkaklade väggarna och den låsbara toalettdörren. Att det enda instrumentet för att förnya sig på skulle vara renovering – är en myt. Att renovera badrum förknippas självklart med processer som involverar hela badrummet och dess estetik. Men alternativen till att återuppfinna sitt badrum är så många fler än att byta ut sitt badrumskakel mot klinker eller installation av golvvärme.

Gör något med vatten, typ!

När man tänker på badrum dyker förmodligen en del saker upp i skallen. Tankarna far iväg till ett igenkalkat badkar och på toaletten och ett handfat. En del har kanske tvättmaskin och torktumlare i badrummet och andra en hel bastu. Den gemensamma nämnaren, kan tyckas, är sanering. Kroppslig sanering. Det är liksom vad man tänker sig sker i ett badrum. Rent kliniskt uttryckt. Vi tar tillvara på ordet sanering och sublimerar ytterligare lite grann. Då dyker vatten upp. Vatten och sanering. Man kanske tänker på tvagning. På Zorns badflickor. Ritualer och seder kring kroppslig rengöring. Kan man kanske ser en inre tvagningsprocess i samband med denna vördnad för kroppens renhet. För ett rofyllt badrum krävs alltså inte mer än god stämning. Levande ljus och levande material, som trä och jord. Man kan ha plantor och mörka väggar för att simulera en källa eller en vattengrotta i sitt badrum. Det är ganska enkelt att göra mycket av badrummet med små medel. Sök känslan och renheten!