Kakel eller klinkers

En egen stil på badrummet

Frågorna när det kommer till badrumsrenovering är många. Ska det vara rena och fräscha linjer? Stockholmsvitt eller bara vitt. Eller kanske svart. Ska det vara klistermärken på kaklet. Ska det ens vara kakel eller ska det vara klinker. Personligt eller opersonligt?

Vad man än väljer. Vilken väg man än går med sitt nya badrum kan det vara läge att inse en enda sak. När man ens en enda gång har petat med sin badrumsinredning är det personligt. Det går ju inte att komma ifrån. Så det handlar mest om att det personliga ska spegla så mycket av dig som möjligt. Eller kanske så lite som möjligt. Ibland vill man ju vara anonym. Inte minst i duschen. Då kan man helt enkelt bara ta upp en inredningstidning. Inspiration för badrum finns här och var i dem. Sedan väljer man ett uppslag som speglar sig själv så lite som det bara är möjligt. Det får gärna vara helt i vitt kakel och/eller klinkers. Men så kanske inte alla vill göra. Smälta in. Göra som alla andra. I badrummet ska man kunna vara naken. Och vad är inte en bättre omgivning för en naken kropp än ett badrum i helt personlig stil.

Vitt eller svart

Ja, det kan ju lika gärna vara schackrutigt. Eller inget kakel alls. Man kanske hellre vill ha en plastmatta på golvet och vattentåliga tygtapeter i badrummet. I Dubai har man toalettstolar av guld. Vad hindrar en svensk från att köra med bidé, toalett och handfat i snyggt rostigt järn. Lite sådär chabby chic i badrummet. Inte helt fel. Kanske måla lite rosa rosor på det helvita kaklet ovanför badkaret. Lycka till med individualiseringen av ditt badrum!