Intresset för badkar ökar

Allt fler väljer att förgylla sina hem med ett badkar i stället för den vanliga duschen. En del väljer båda alternativen eller bara badkaret som standard i sina hem. Ett badkar är också många gånger mer användbart än en dusch.

Det är ingen hemlighet att det är väldigt lyxigt med badkar hemma hos sig. Att kunna använda ett badkar till en stunds avkoppling i ett varmt härligt bad när man behöver det är populärt bland många. Lite som att ha ett minispa hemma. Men helt gratis. De personer som har ett badkar hemma vet också att ett badkar har många fler fördelar och användningsområden än bara till ett avkopplande bad. Några av dem listas nedan:

  • Enklare att bada små barn i ett badkar än en dusch
  • Vill/behöver du tvätta något för hand så är badkaret din vän
  • Bra för hundägare att duscha hundarna i med badkarskanterna som håller hunden på plats
  • Ger badrummet en mer hemtrevlig känsla
  • Badkarskanter som ger sittmöjligheter för den som har problem att stå under en dusch
  • Effektivt att blötlägga större ting

Ett bad för dig själv eller dela det med andra

Många har funnit den lugnande effekten med att lägga sig i ett varmt bad och bara vara. Utan mobiltelefoner och andra störningsmoment. Bara göra ingenting i ett härligt bad. Dock kan man dricka något gott och mysa till det lite extra. Det finns flera alternativ när det kommer till badkarshållare och brickor som gör det mesta möjligt.
En annan positiv sak är att man med småbarn kan göra rutinen för duschning till en mysig familjestund i ett badkar. Bubbelbad med plaskande och lekande med hela familjen är förmodligen roligare än bara en nödvändig dusch.

Eller varför inte en romantisk dejtkväll med sin partner. Vin, jordgubbar, tända ljus och bara koppla av i varandras närhet. Eller en spakväll med tjejkompisen, där ni avnjuter ett glas vin i ett bad med någon trevlig badbomb och oljor. Under tiden som ni har ansiktsmasker eller annat som behövs. Endast fantasierna sätter gränserna för vad ett badkar kan användas till.