Inför försäljningen av din bostad

Så här efter årsskiftet är det många som väljer att sälja sin bostad. Många flyttar till en ny stad för att börja på nytt arbete eller utbildning och det köps och säljs därför flest bostäder runt januari och augusti. För många verkar det befängt att lägga pengar på sin bostad när den ändå ska säljas, men faktum är att man nästan alltid får tillbaka varje krona som man investerar inför försäljningen.

Vad ska man lägga pengar på?

Eftersom köket och badrummet är de två rum som dels kostar mest att renovera och dels, för de flesta, är de viktigaste rummen när det kommer till fräschör och hygien, så är det bra att locka lite extra med dessa rum. När man flyttar till ny bostad vill de flesta måla om väggarna och kanske slipa upp parketten i vardagsrummet och sovrummet. Trots att det kanske redan är fräscht så känns det alltid lite bättre att flytta in sina saker om det är nymålat.

Att lägga massa pengar på att måla om lägenheten innan den ska säljas är därför ganska onödigt, så länge väggarna inte är väldigt ofräscha såklart, då kan det vara trevligt att fräscha upp dem lite inför en fotografering och visning. Annars brukar människor ha överseende med fula tapeter eller solkig väggfärg eftersom de ändå har räknat med att måla om innan de flyttar in.

Att köket och badrummet är fina och fräscha gör dock mycket för att öka intresset hos de som kommer på visningen. Köp handdukstork och ett nytt badrumsskåp med inbyggda spotlights etcetera om du vill vara säker på att spekulanterna kommer att fastna lite extra för badrummet. Vardagslyx som handdukstork och badkar är sådant som snabbt får upp intresset hos de potentiella köparna.

Att fräscha till köket med enkla medel kan också vara bra. Har du ett fräscht men ganska tråkigt kök kan du kakla om för några tusenlappar, byta knoppar på köksskåpen och inreda med vackra snittblommor och ljus för att skapa en modern och ombonad känsla. Att lägga lite pengar på bostaden inför en försäljning är aldrig fel eftersom det är småsakerna som gör att människor gärna lägger lite extra pengar på en bostad.