Hög standard i de viktigaste rummen

När det är dags att renovera eller ge den bostad som man levet i ett litet ansiktslyft, är det vanligt att man rent ekonomiskt inte har möjlighet att ta hela bostaden med en gång. Därför får man välja ett rum i taget, prioritera och se till att kunna finansiera endast det projekt som man ska göra närmast i tiden. De två rummen som man generellt tycker är viktigast i sin bostad är sovrummet och badrummet.

För många går badrummet före ett sovrum när det gäller behovet av en renovering även då båda rummen är i ett sämre skick. Ett alternativ för att få en rejäl uppfräschning men ändå inte lägga så mycket pengar som kommer att krävas om man gör är totalrenovering är att i sovrummet göra saker som att:

  • Måla om väggarna eller sätta upp nya tapeter så att väggarna blir fina.
  • Investera i nya sängar eller nya sängkläder och gardiner. Online hos Sleepo hittar man det mesta som kan tänka behövas i sovrummet.
  • Måla om i taket med ny färg. En åtgärd som kommer att göra rummet ljusare.
  • Investera i att lägga ett nytt golv eller slipa om det golv man har om det är möjligt. Oavsett om man har plastmatta eller trägolv så går det också att måla golvet med en golvfärg.

Vad man kan tänka på innan man själv gör en renovering, eller låter hyresvärden göra en är detta. Ibland kan det vara värt att vänta med att ta kostnaden, antingen för att hyran efter renoveringen kommer att höjas eller för att man ändå inte kommer att kunna få tillbaka pengarna vid en bostadsförsäljning.