Favoritrummen i våra hem

Våra hem ska symbolisera trygghet, lugn och säkerhet. Här ska vi trivas, må bra, vara oss själva och känna oss just hemma. Alla har vi olika favoritrum i hemmet och det kan bero på olika saker. För den som älskar att laga mat är antagligen köket det viktigaste av hemmets rum. För matlagningsfantasten är det antagligen viktigt att ha ett så pass stort kök att man kan stå flera stycken och laga mat tillsammans och dessutom avnjuta maten vid ett stort bord fyllt av nära och kära. För en annan kanske vardagsrummet eller sällskapsrummet det allra viktigaste. Det är oftast här vi umgås med familj och vänner framför en film, en brasa eller ett parti Monopol. Vardagsrummet är ofta varmt, mjukt och ombonat eftersom det är till för avkoppling och umgänge.

Badrummet

Här på Kadh.se älskar vi självklart badrummet lite extra. Badrum är för vissa bara ett rum där man uträttar sina behov samt sköter sin hygien. För oss är badrum så mycket mer. Här kan man krypa ner i ett varmt, väldoftande bad med levande ljus runt badkarskanten. Här fixar man i ordning sig inför en viktig fest eller date. Här står man med vännerna framför spegeln och fnittrar, sminkar sig och hjälper varandra med håret. Det är även i det här rummet man kan låsa dörren och få en stund för sig själv. En paus från familjekaoset eller den tv-spelsspelande pojkvännen.

För många är badrummet det absoluta favoritrummet, just på grund av ovan anledningar. Vissa människor väljer till och med att flytta till en ny bostad för att få ett nytt badrum som är större, finare och har fler och bättre funktioner än det gamla badrummet. När man går på visning av en ny bostad är det inte ovanligt att badrummet har en central del i beslutet. Ett fräscht och fint badrum väger ofta upp att resten av bostaden är i mindre gott skick. Vardagsrum etcetera är det inga problem att måla om eller piffa upp på egen hand. Att renovera ett badrum det första man gör när man flyttar in i en ny bostad är däremot ingen hit. Det är dyrt och det tar relativt lång tid. Att köpa en bostad där badrummet är nytt, fräscht och snyggt är därför väldigt viktigt för många.