Få städtider att bli lediga tider

Det kan kännas som rent hyfs av sig själv att man städar sitt hem minst en gång i veckan. Då drar man kanske bara fram dammsugaren lite snabbt innan man sedan kanske städar av badrummet med en trasa. Man gör helt enkelt en väldigt enkel städning vecka efter vecka. Men meningen med en städning är att man ska få ett rent hem utan minsta problem. För att klara av det krävs det att man antingen bestämmer sig för att ta nästan en hel dag åt att städa (tid som man kanske hade velat göra annat på) eller så tar man helt enkelt in någon annan som gör det. Att ta in en städare externt och låta denne städa hela huset kanske inte låter så lockande med tanke på alla svartjobbskandaler som varit. Men man kan vara lugn, idag finns det enkla sätt att göra för att städningen ska gå helt rätt och lagligt till.

Idag finns nämligen så kallade hushållsnära tjänster där både den som beställer städningen (i det här fallet) och den som utför själva städningen tjänar båda på med hjälp av hushållsnära tjänster. Själva idén infördes i juli 2007 och går helt enkelt ut på att privatpersoner kan efter utfört arbete begära skattereduktion och då få avdrag på totalsumman på cirka femtio procent. Det enda som gäller är att privatpersonen (som gjort beställningen av företaget) inte köper tjänster för mer än 100 000 kronor per år och att man ansöker om skattereduktion till Skatteverket före februari året därpå. Företaget som man köper tjänsten av måste ha så kallad F-skatt, vilket innebär att de driver en näringsverksamhet/företag.

Fler företag på marknaden

Tack vare hushållsnära tjänster har flera företag med den inriktningen kunnat etablera sig på marknaden, som lagaliga alternativ till svartjobb. Båda parter tjänar på det hela och jobbet kan göras utan att man måste dölja något. Klicka här för att läsa mer om ett av de företag som erbjuder hushållsnära tjänster. Genom att använda sådana tjänster, som städning, barnpassning etc., kan man få mer ledig tid i veckorna.