Ett rent badrum hög prioritering

När man köper en ny bostad så finns där vissa områden i bostaden som är viktigare att det är rena än andra, kök och badrum är ett sådant rum som prioriteras högt. Därför är det viktigt att dra fram spisen och börja skrubba, likaså uppe på skåp och inuti skafferi. Badrummet är ett rum som ingen vill finna smutsig vid inflyttning men tyvärr så sker det ändå. Områdena som slarvas mest med är golvbrunnen, avloppet till handfatet och badkar/duschen. Ingen vill ha någon annans kroppskostym kvar i sitt nya hem. Det finns råd att följa för hur man ska få bort den tuffaste smutsen i ett badrum som alla kan följa.

I badrummet börjar Peter Johansson alltid med att ha rengöringsmedel i toalettstolen. Sedan låter han det verka under tiden som han gör rent handfat och dusch eller badkar.
– Duschkabiner kan vara svåra att hålla rena. De får ofta kalkbeläggningar. Då brukar jag spruta på kalkborttagningsmedel och sedan ta en diskborste och skura med. Badkar brukar jag göra rent med vanligt Vim och en svamp. När det gäller toalettstolen är principen att börja torka av den utifrån och in.

Få hjälp

Det finns ett flertal sätt som man kan få hjälp med den värsta smutsen innan flytten. Bland annat att få hjälp från släkt och vänner, men om man vill få det riktigt rent så är det just att anlita en flyttstädfirma som gäller. Läs mer här om hur du går tillväga för att anlita professionell hjälp med flyttstädet. Lämna alltså bostaden såsom du vill finna den själv.