Ett badrum för höstmys

Vad behöver ett mysigt badrum för att göra höstmörkret och vinterkylan lite mer välkommen? Bland annat ett badkar med skönt vatten, doftljus och växtlighet.

Ett nytt badrum är kanske dyrt, men ack så värt det om man älskar att bada och vill spenda sköna kvällar i ett rum för avkoppling av vila. Låter du experter sköta renoveringen och sedan tar över själva inredningen är du snart i land. Elmaterial och elprodukter kan med fördel skötas av en elinstallatör, både inköpen och givetvis installationen.

Ett badrum för kalla höstkvällar

badrum elDen fasta inredningen i ett badrum kan du kanske inte förändra allt för ofta, men när det kommer till spegel, handdukar, doftljus och växter har du stor möjlighet att påverka hur känslan i rummet är. I Sköna Hem skrivs det att det kan vara så enkelt som att byta ut duschdraperiet för att få in en ny känsla i rummet, varför inte byta duschdraperi samtidigt som en ny årstid inleds, så att du har en specifik för till exempel hösten?

Trä i möblemang och detaljer

I ELLE tipsas det om loppisfynd som gör badrummet bra mycket mysigare, och det snabbt. Det är allt från speglar i teak från vintagebutiker, till tidlösa detaljer som snygga hyllor, handdukshållare, krokar, lampor och inredning i brunt trä. Trä är ett material som gör sig väl mot både vitt kakel och rostfritt stål, det ska helst vara trä som är närproducerat – ifall du vill det bästa för klimatet. Loppisfynd är inte fy skam det häller, miljömässigt, du hittar brickor, hyllor, krokar och möbler i trä i massor av second hand-butiker runt om i landet.

Få in en varm, mjuk känsla i badrummet

Ett råd från inredare är att ställa in en möbel med patina i ett annars nytt och modernt badrum, det tar bort den lite sterila känslan som gärna infinner sig och gör det mjukare. Varför inte ett gammalt träskåp som rymmer handdukar och tvålar, skönhetsprodukter och vackra ting. Om du inte har plats med ett vitrinskåp kan en gammal pall göra stor skillnad, trots att den är så liten.

Mer tips på hur du gör ditt bästa rum i hemmet ännu vackrare och mysigare kan du få i denna artikel från Expressen.