Dags att byta fönster

Ett fönsterbyte är bra att göra av flera anledningar, men innan du byter fönster finns en hel del saker att tänka till kring såsom U-värde och utseende – och kom ihåg att du även med hjälp av dina nya fönster och andra trix och fix kan sänka din energiförbrukning och dina energikostnader.

fonster-hus-rodNär det är dags för fönsterbyte finns en hel del saker att tänka på både rent praktiskt och estetiskt, men ett tips är att välja underhållsfria fönster i första hand. Det är till exempel just vad Drutex Fönster erbjuder för vad de har är nämligen PVC fönster, men vad är det och varför ska man välja detta fönster före alla andra? Svaret på den frågan är ganska simpel. Ett PVC fönster är nämligen just precis vad det låter som, ett fönster byggt av materialet PVC och tack vare att det är underhållsfritt slipper man slipa ner och måla om det som man behöver med till exempel träfönster med jämna mellanrum. Likaså skriver Byggahus att dessa fönster dessutom ofta är billigare än vad traditionella träfönster är, och har man tur kan man sänka priset till halav kostnaden för vad ett vanligt fönster kostar – vilket gjort fönstertypen otroligt populär när man just ska byta fönster.

Något att tänka på inför bytet

Dock är det inte bara fönstrets material som spelar roll när man ska välja vilka fönster man vill installera, det finns en rad andra saker att tänka på också. Bland annat skriver Svenska Dagbladet att en sak som man till exempel inte ska glömma är att kontrollera fönstrets U-värde, det ska nämligen vara lågt och ligga på helst under 1,2 – detta för att sådana fönster håller värmen bättre och du spar in den extra kostnaden du betalar för det låga U-värdet i värmekostnader i framtiden. Det är nämligen också en faktor att tänka på när man ska byta fönster hemma, hur man med hjälp av fönstren kan spara in på och även sänka sin energiförbrukning. Och för att få ett riktigt bra resultat ska man heller inte sluta vid att bara byta sina fönster, det finns långt mer man kan göra för att sänka sin energiförbrukning hemma – vilket är något man kan läsa mer om hos Energimyndigheten.