Badrumstrender för 2018

Badrummet är en viktig del av våra hem och ska man göra om i badrummet gäller det att inreda och renovera trendigt, och utefter trender som du själv tycker om. Badrumstrender är långlivade och här får du veta vad som är nytt för 2018.

Det är viktigt och populärt att ha ett fräscht och modernt badrum, badrummet är viktigt när du ska sälja ditt hem bland annat, och för din egen skull främst. Här skriver vi om badrumstrender för 2018 för att du ska få koll på vad som gäller och få inspiration.

Hotellkänsla och marmor

Något som är superinne just nu är att skaffa dig en hotellkänsla i badrummet, gärna med inslag av spa. Badrummet ska kännas exklusivt, får gärna ha stora blanka plattor, tapettryck, färger på badrummets keramik och mörkt lyxigt golv. Marmor är också trendigt och inte minst terrazzo, ett konstgjort marmorliknande material.

”Terrazzo, ett konstgjort material som gärna imiterar granit eller marmor, kommer på bred front. Kross av marmor, granit, kvarts men även glas, metall och spegelbitar blandas med cement och skapar stora variationsmöjligheter. En mix av olika terrazzokombinationer ger därför höga trendpoäng i år”, skriver 24kalmar i en artikel.

Kakel, pasteller och terrakotta

utöver detta är det supertrendigt med högblankt kakel i badrummet, som har en lyxig känsla. Men det är också trendigt med kakel med mjuk känsla på sin yta. När det kommer till färger är det pasteller som minner om 50-talet som gäller, men också terakotta.