Att tänka på när det är dags att renovera!

Man behöver inte vara rik för att renovera sitt hem, man behöver vara smart! Lär dig enkla fix och trix för att bli en suverän hemmasnickare utan att spendera mer pengar än vad du faktiskt behöver.

Drygt en miljon svenskar renoverar årligen sina hem och en ny trend är att göra så mycket man kan själv. Många tror dessvärre att man behöver anlita dyra byggfirmor för att exempelvis sätta en ny träpanel på huset, renovera köket eller lägga värmeslingor men det är något som enkelt kan göras helt själv. Nyckeln till att  bli en lyckad hemmafixare vilar på planeringen som görs innan ett bygge överhuvudtaget påbörjas. Börja med att införskaffa baskunskaper i snickerihantverket och ställ sedan upp en realistisk budget. Viktigt är att budgeten innehåller planering för oanade kostnader som kan dyka upp under byggets gång som till exempel inköp av extra isoleringsmaterial eller dylikt. Det är även viktigt att sätta upp tidsramar och ha en konkret byggplanering för att renoveringen ska fortgå så smidigt som möjligt. Använd rätt material och för att hitta de bästa byggmaterialen till bäst pris och även jämföra byggvaruhusen kan man enkelt klicka sig in på  www.byggvarulistan.se. Om budgeten skulle skena iväg är chansen stor att bygget drar ut på tiden och slutar det riktigt illa kan byggkaos påverka kärleksrelationen eller sluta med att Arga snickaren en dag knackar på dörren.

Efter huvudrenoveringen är det dags att inreda och det senaste inom renovering är att skapa egna unika inredningsdetaljer. Den hetaste trenden just nu är klassiskt lantlig stil kombinerat med moderna inslag men glöm inte att hemmet är en återspegling av ens personlighet och så tillika en personliga borg så inred främst efter egen smak och stil. Renovering är inte svårt så sätt igång idag att skapa just ditt drömhem!